2014. június 5., csütörtök

Szerény, kissé csámpás, de ugyanakkor elbűvölő szörnyecske


Ennek az amiguruminak az ötletadója egy igen kedves barátném, róla mintáztam ezt a kis szörnyecskét. Aki jól ismer, tudja, kiről is van szó. A többiek sajnos örök tudatlanságban fognak meghalni. Ez van…
Horgolásom célja egy kedves kis szörnyecske készítése, akihez egyébként a jövőben majd egy társat is szeretnék készíteni.


Kis szörnyecském természetét illetően elég szerény jószág, aki nem is sejti, valójában milyen nagy kincs, mennyit jelent mások számára. Félénksége ellenére nemcsak külseje, de belső tulajdonságai is káprázatosak.
Szörnylétét meghazudtolva szegényke fél a sötétben, így éjszakánként kisbabáknak való éjszakai fény segítségével meri csak álomra hajtani kis fejecskéjét. Lehet, hogy azért, mert ő jobban ismeri a szörnyvilágot, mint mi tudatlanok? Vajon honnan szerezhette a fülecskéjén lévő sebhelyet?


Ennek az amiguruminak a horgolása során kipróbáltam, hogyan lehet szőrössé tenni a fonalat. A technika nagyon egyszerű: egy kisállatok kefélésére használt szőrkefe segítségével. A szőrösség mértéke csak a képen látható állapotig fokozható, sajnos Catania fonal használatával én ennyit tudtam elérni (kb. 8-10 perc keféléssel).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése